Skip to main content

Cookie settings

We use cookies to ensure the basic functionalities of the website and to enhance your online experience. You can choose for each category to opt-in/out whenever you want.

Essential

Preferences

Analytics and statistics

Marketing

Decidim i la tragèdia dels comuns. Anàlisi i experiència d'un progamari lliure sota els principis d'Elionor Ostrom

Avatar: Pau Parals
Pau Parals

Descripció:

(Presentació - Xarrada - Col·loqui)

Sóc en Pau Parals, uns dels membre fundacional i actual soci de l'Associació Decidim. Aquest any he acabat els meus estudis universitaris i he realitzat el meu treball de final de grau sobre Decidim i la relació amb la tragèdia dels comuns.

L'objectiu del meu treball ha estat respondre les següents qüestions:

(i) En els béns comuns digitals, en concret Decidim (programari lliure), es poden identificar i aplicar els principis de disseny de Elinor Ostrom per donar solucions en la autogestió sostenible d’aquests béns?

(ii) Existeixen diferències en la autogestió sostenible dels béns comuns digitals en comparació amb els béns comuns físics?

El treball conceptualitza els béns comuns i la interconnexió entre els béns tradicionals i els digitals. Analitzem la tragèdia dels béns comuns i la resposta en forma d’autogovernança per superar el seu col·lapse. Entendrem la filosofia darrere del programari lliure i les problemàtiques particulars d’aquest tipus de béns. Amb la revisió bibliogràfica proposem una metodologia que vol identificar i avaluar els principis Ostrom en els béns comuns digitals. Els resultats s'han aconseguit via estudi de camp (entrevistes i enquesta als membres de l'associació) que m'han permès treure conclusions en la identificació d'una resposta en l’autogestió sostenible (o no) d’aquest tipus de béns, concretament del programari lliure.

L'objectiu, doncs, seria presentar la metodologia i resultats del meu treball a la comunitat. I, a partir del cas Decidim, discutir sobre la satisfacció en les polítiques de sostenibilitat dels béns comuns digitals i presentar les possibles diferències del col·lapse respecte els béns tradicionals. És una forma de retorn que m'agradaria fer, després de tota l'ajuda que he rebut per part de la comunitat <3 El meu treball no és perfecte, i hi ha moltes coses a millorar. Per això m'agradaria molt que vingueu a dir la vostra.

La proposta de forma que m'agradaria seria:

1) Presentació del treball (10')

2) Presentació dels resultats (10')

3) Col·loqui obert amb els assistents (15-20')

Es podrir fer més llarg, si fos necessari. No més curt.

El treball es troba adjuntat per consultar. Les dades són obertes per tothom.
Idioma de la sessió:
El faria en català o castellà. Si hi ha interès, es pot fer en anglès.

Necessitats logístiques:
Pantalla i projector.

Nombre màxim de persones assistents:
No hi ha límits

Nombre de persones dinamitzadores del taller:
1

Comment

Confirm

Please log in

The password is too short.

Share