Skip to main content

Cookie settings

We use cookies to ensure the basic functionalities of the website and to enhance your online experience. You can choose for each category to opt-in/out whenever you want.

Essential

Preferences

Analytics and statistics

Marketing

Supports are subject to the following rules:

  • You can support up to 4 proposals.
  • You must distribute a minimum of 4 supports among different proposals. You have to support 4 more proposals for your supports to be taken into account.

Disseny i metodologies d’avaluació dels processos participatius al Decidim

Avatar: ParticipacioDIBA
ParticipacioDIBA

Descripció:

Context: Des de la Diputació de Barcelona, prestem el servei als ens locals que el sol·liciten, d’una instància Decidim dins de la nostra comunitat Participa311 on oferim el manteniment, la resolució d’incidències tècniques, formació inicial bàsica, etc.

Hem detectat que son molt pocs els ens locals que desenvolupen metodologies d’avaluació dels processos participatius que endeguen des de les plataformes. 

Tot i que les plataformes estan preparades per utilitzar components que permetin fer un seguiment i avaluació dels processos, les persones administradores molt poques vegades els utilitzen.

Què volem fer: L’objectiu del taller és generar coneixement col·lectiu a partir de les aportacions de les persones participants ( diferents perfils professionals) per extreure idees i línies de treball que permetin incorporar dissenys i metodologies d’avaluació accessibles i transferibles a totes les plataformes que realitzin processos participatius.

Metodologia: Després del plantejament del context (10 min), dividir els participants en dos sub-grups.

Un enfocat a les possibilitats tècniques (components, mòduls, etc.) que ofereixen les plataformes Decidim per efectuar l’avaluació dels processos participatius.

L’altre enfocat en el disseny i metodologies per fer fase d’avaluació a través d’una instància Decidim.

Temps aproximat: 30 min.

Posteriorment, subdividir els dos sub-grups (A1, A2, B1, B2) per formar dos grups combinats (A1-B1 i A2-B2). D’aquesta manera els dos grups nous, posen en comú les reflexions generades anteriorment, per crear dues propostes completes.

Temps aproximat: 30min

Finalment, un representant de cada grup combinat, exposa la proposta del grup i s’extreuen pros i contres de cada una d’elles.

Temps aproximat: 20 min

Output: Propostes de dissenys i metodologies ideades a partir de dues fases deliberatives formades per persones de diferents perfils i experteses professionals.

 

Nombre màxim de persones assistents: 20-30

Nombre de persones dinamitzadores del taller: 2

Idioma del taller: Català-Castellà

Necessitats logístiques: Projector, un portàtil per cada grup, connexió internet

¿Necessites suport per venir a Barcelona? No

 

Comment

Confirm

Please log in

The password is too short.

Share