Skip to main content

Cookie settings

We use cookies to ensure the basic functionalities of the website and to enhance your online experience. You can choose for each category to opt-in/out whenever you want.

Essential

Preferences

Analytics and statistics

Marketing

Changes at "Els incentius a la participació ciutadana, cas específic de l'Assamblea Ciutadana pel Clima"

Avatar: Laia Márquez Muñoz
Laia Márquez Muñoz

Title

 • +{"ca"=>"Els incentius a la participació ciutadana, cas específic de l'Assamblea Ciutadana pel Clima"}

Body

 • +["

  (Xerrada llampec: Escriu la descripció de la sessió.)

   Presentació a càrrec de: Laia Márquez, tècnica de participació al COLPIS i doctoranda a la Universitat de Girona i Jordi Pacheco, degà del COLPIS i professor a la UB i a a la UOC.

   Descripció:

   Cada vegada hi ha més administracions públiques fan polítiques de participació amb la finalitat d'incorporar la veu del poble en la presa de decisions públiques. És habitual que es destinin esforços en implementar polítiques de govern obert, administració electrònica, govern de dades i tots els conceptes que ho envolten. De fet, actualment la participació ciutadana s'ha convertit en una necessitat no en una opció.

   La realitat és que no tothom té les mateixes possibilitats de participar. El context social, polític i econòmic de les persones acaben determimant si pots, que no és el mateix que voler, participar o no. D'aquesta manera es creen baixos entre aquelles persones que poder exercir el dret a la participar, i els que no ho poden fer. Per minimitzar aquesta bretxa, el debat que s'està possant sobre la taula és la necessitat d'incorporar incentius en les experiències participatives. 

   Aquest projecte té tres grans objectius:

  - Estudiar sis col·lectius que tradicionalment han quedat marginats de les administracions públiques, identificant mecanismes de superació de les barreres.

  - Identificar quins són els arguments en contra i a favor dels incentius (sobretot econòmics).

  -Estudiar amb detall el cas d'èxit de l'Assamblea Ciutadana pel Clima de Catalunya,

   Xerrada: S'explicarà el projecte


  Idioma de la sessió:
  (Pot ser Català, Castellà o Inglés) Català

  Necessitats logístiques:
  (Especifica si necessita una pantalla, projector, equip de so o altres elements)Pantalla i projector es voldrà utilitzar un power point


  "]

Confirm

Please log in

The password is too short.

Share