Skip to main content

Cookie settings

We use cookies to ensure the basic functionalities of the website and to enhance your online experience. You can choose for each category to opt-in/out whenever you want.

Essential

Preferences

Analytics and statistics

Marketing

Changes at "Decidim Fem-Dev: Have a poke around"

Avatar: Pau Parals
Pau Parals

Title

  • +{"ca"=>"Decidim Fem-Dev: Have a poke around"}

Body

  • +["

    [Català]

    Context

    La comunitat del Decidim és diversa i de múltiples àmbits diferents. Actualment, ens trobem amb una manca de programadores dins de la comunitat per múltiples raons. La primera, la tecnologia Ruby on Rails no és la més trendy actualment. La segona, hi ha una corba d'aprenentatge per les programadores amb base tecnològica degut als més de cinc anys de projecte. Finalment, encara hi ha una cultura imperant entre moltes organitzacions que fa que no vegin els projectes open-source com un avantatge sinó com una pèrdua de sobirania. A més, la comunitat de programadores s'enfronta a un biaix de sexe masculí, fent que les comunitats al voltant del codi tinguin marcs reguladors i dinàmiques menys inclusives i diverses.

    Què farem?

    L’objectiu del taller és formar, acompanyar i apropar-nos al món de la programació Decidim. En aquesta sessió farem un recorregut amè per a les programadores que acaben d’arribar a Decidim per poder manipular i personalitzar el comportament del Decidim una vegada s’ha instal·lat amb èxit. Si bé no és un requeriment conèixer el framework Ruby on Rails, et serà útil tenir coneixements bàsics de CSS i/o algun altre llenguatge de programació. Aquest taller és una reedició actualitzada del taller Decidim Hacks i de l’experiència acomulada amb el programa de Mentoria de programa de tecnologas.org de Digitalfems: Decidim Femdev. 

    Metodologia i resultat

    La sessió es planteja per aquelles persones que estan interessades en apropar-se a la programació de Decidim i aquelles persones que ja programen amb Decidim. El taller s'adapta als teus coneixements i necessitats. Hi haurà una guia d’instrucció per si vols treballar autònomament o seguint la mentoria. 

    El programa és el següent: 

    • [Teòric] Introducció a la configuració Rails de Decidim per serveis externs.
    • [Pràctic] Personalizació bàsica de la interfície d’usuari, modificacions CSS i Javascript.
    • [Pràctic] Modificació HTML per canvis més profunds en les vistes. Afegir/configurar mòduls externs.
    • [Pràctic] Manipular i canviar el comportament intern d’algunes funcions del core de Decidim (per exemple funcions de validació de formularis).

    Output: En aquesta sessió esperem augmentar l'interès per la programació Decidim i oferir un camí de interés-mentoria-professionalització. És un testet del programa complet de DecidimFemDev on s'anuncia la següent edició properament. Al final de la sessió, es recollirà una enquesta per a aquelles persones interessades en seguir participant en programes de mentoria i oportunitats de professionalització :)

    Número màxim de participants: 15

    Número de persones facilitant el taller: Ivan Vergés i Thais Ruiz (mentores), Pau Parals (suport a les assistents, logística)

    Idioma del taller: Català - Castellà, també en anglès si és necessari

    Necessitats logístiques: 15 ordinadors portàtils 

    Duració: 1h 30min (would be wonderful 2h)

    Temps preferit: (3:00PM CEST onwards)

    Necessiteu suport de Barcelona? No :)

    Codesigned proposal with gid://metadecidim/Decidim::User/27622

    "]

Confirm

Please log in

The password is too short.

Share