Skip to main content

Cookie settings

We use cookies to ensure the basic functionalities of the website and to enhance your online experience. You can choose for each category to opt-in/out whenever you want.

Essential

Preferences

Analytics and statistics

Marketing

5a Sessió SOM Metadecidim

September
07
-
Hangar
Passatge del Marquès de Santa Isabel, 40, 08018 Barcelona
Hangar
OpenStreetMap -  Passatge del Marquès de Santa Isabel, 40, 08018 Barcelona
Avatar: Official meeting
Official meeting

A la primera de SOM Metadecidim, del curs, prepararem les Jornades Anuals Metadecidim (JAM) per definir-ne el programa des de cada eix temàtic.

Inscripcions obertes Places limitades.

Important: no t'oblidis l'ordinador portàtil.

Hangar, centre de producció i recerca d'arts visuals

C/ Emilia Coranty, 16, 08018 BarcelonaMemòria V SOM Metadecidim

Introducció

El passat dijous 7 de setembre va tenir lloc la primera trobada SOM Metadecidim d'aquest curs.

Van participar 30 persones i van dinamitzar la sessió 5 facilitadores del Camino del Élder.

https://c1.staticflickr.com/5/4410/36960613091_ff7ec1acc6_n.jpg

Objectiu plantejat:

Continuar avançant en la definició dels continguts de les JAM. Aquest contingut consta de píndoles formatives i tallers pràctics. A l’anterior SOM es va començar a treballar en ambdues direccions. En aquesta SOM serà necessari dedicar-li temps als tallers per poder tancar el programa.

Continguts

L'agenda de la sessió contemplava una part inicial de benvinguda i interacció entre Eixos, un bloc central de treball per Eixos i una part final de retorn per posar en comú la feina realitzada.

Benvinguda

RECORDATORIS

- Tal com vam decidir a l'anterior SOM al setembre començarem a tenir reunions regulars amb l'equip Decidim i una persona de cada Eix.

- Tenim un debat obert sobre Governança on volem que participi tota la Comunitat i us animem a fer-ho.

- S'ha obert un espai per recollir totes les propostes de millora que tinguem del Decidim: el Full de Ruta Colaboratiu

- Cada Eix disposa d'un petit presupost per convidar ponents a la JAM.

NOTÍCIES

L'equip Decidim va fer un punt informatiu sobre noves funcionalitats que ja estan disponibles, nous processos participatius que surtiran properament, i d'altres bones noticies per al Decidim i per a la comunitat.

INTERACCIÓ ENTRE EIXOS

A continuació, ens vam dividir en grups de 3 persones que fossin de diferents Eixos amb l'objectiu d'intercanviar informació i conèixer millor la feina dels altres Eixos. Es va llançar la pregunta ¿Què t'agradaria saber sobre l'Eix al que pertany la persona que tens davant? Vam compartir en petits grups durant 6 minuts.

ACOLLIDA DE NOVES I NOUS MEMBRES

Abans del bloc central de treball per Eixos, aquelles persones que venien per primer cop a una SOM van ajuntar-se amb l'Alicia de facilitació que els hi va explicar breument els Eixos existents i les seves funcions perquè poguessin triar-ne un i afegir-se.

Treball per Eixos

En aquest moment el grup es va dividir per Eixos de treball, cadascun acompanyat per una facilitadora. Cada Eix va decidir llavors quines eren les seves necessitats i va prioritzar la feina. Es van obrir pads on tots els participants podien prendre notes de la sessió de manera simultània i col·laborativa.

A la pàgina de cada Eix trobareu les notes que cada Eix va prendre durant la seva sessió de treball. Podeu accedir a través d'aquests enllaços:

EIX GOV

EIX PX

EIX COM

EIX LAB

EIX TECH


Retorn i cloenda

En darrer lloc i per tancar la sessió es va fer una roda perquè cadascú digués en una paraula què s'emportava d'aquesta SOM.

A la següent imatge s'aprecien algunes d'aquestes paraules:

https://i.imgur.com/vSSoaEs.jpg


Confirm

Please log in

The password is too short.

Share